De Prinsenhof

De Prinsenhof

Gevarieerd wonen in hoogbouw of laagbouw

De wijk Prinsenhof in Leidschendam bestaat uit 2 delen met hoogbouw en laagbouw. Beide delen zijn zeer gewild bij starters en alleenstaanden. Vooral door de goede bereikbaarheid is het een interessante wijk die nog volop kansen biedt.

Goed bereikbaar

Binnen 5 minuten lopen bent u vanuit de Prinsenhof wijk in sportpark Kastelenring waar voetbalverenigingen SEV en RKAVV actief zijn. Met de tram- en bushalte op 3 minuten loopafstand bent u binnen de kortste tijd in het centrum van Leiden en Den Haag. Of pak de auto via De Heuvelweg en de Noordsingel. In de wijk vindt u veel gratis parkeergelegenheid. De wijk is verdeeld in hoogbouw- en laagbouwwoningen.

Prinsenhof hoogbouw

Het hoogbouwdeel van Prinsenhof is gebouwd tussen 1965 en 1970. De meeste appartementencomplexen zijn 5 woonlagen hoog met oorspronkelijk 4-kamerappartementen. Veel daarvan zijn doorgebroken voor een grotere woonkamer of slaapkamer. Alle appartementen beschikken over een lift. Ze zijn 10 tot 15 jaar geleden gerenoveerd. De portieken zijn vergroot, de buitenzijden zijn gemoderniseerd en de woningen zijn voorzien van dubbele beglazing en centrale verwarming. Vooral voor starters met en zonder kinderen en alleenstaanden is de buurt zeer in trek. Ook door de komst van de The Mall of the Netherlands en het winkelcentrum Prins Frederiklaan dat onlangs flink is opgeknapt en allerlei winkeltjes en supermarkten biedt. In het midden van de wijk is een groot park aangelegd waar u heerlijk kunt wandelen of recreëren.

Prinsenhof laagbouw

Het deel met laagbouw bestaat uit eengezinswoningen met een voor- en achtertuin. Het is opgezet met straten en hier en daar pleintjes met garageboxen. Ten noorden ligt het Schakenbos waar u uitgebreid kunt wandelen. De wijk is gebouwd in 1960 en heeft 450 woningen waarvan de meeste 3 woonlagen hebben. Maar er zijn ook 2-laagswoningen met een vliering. Er is volop gratis parkeergelegenheid. Vrijwel elke bewoner kan direct voor zijn eigen huis parkeren. In dit deel van de wijk zijn geen winkels maar het winkelcentrum Prins Frederiklaan ligt op slechts 2 minuten loopafstand. Vooral onder gezinnen met kinderen is dit een zeer geliefde buurt.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in de Prinsenhof? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor deze omgeving.

Naar boven