Ypenburg

Ypenburg

Modern wonen in alle ruimte 

De Haagse wijk Ypenburg kent een grote verscheidenheid aan woningen met alle gemakken in de buurt. De buurt biedt vooral voor jonge gezinnen ideale woonkansen. Je groeit er op in een veilige, ruime omgeving met alle faciliteiten in de buurt.

Diversiteit in 6 buurten

Ypenburg is een wijk in Den Haag en onderdeel van stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg. Het is een typische Vinexwijk, gebouwd in 2002 met een zeer divers aanbod van eengezinswoningen, appartementen, halfvrijstaande woningen, vrijstaande woningen met zowel koop- als huurwoningen. U kunt er heerlijk wonen in een van de 6 buurten: De Bras, Waterbuurt, Singels, Bosweide, De Venen en Morgenweide. 

Modern wonen

Wonen in Ypenburg betekent wonen in een moderne omgeving met moderne huizen. Alle woningen hebben betonnen vloeren en zijn volledig geïsoleerd. Een groot gedeelte van de wijk is aangesloten op stadsverwarming wat het duurzame karakter van de wijk onderstreept. Het is vooral ook een ruime, rustige en kindvriendelijke wijk. Een heerlijke, veilige omgeving om in op te groeien.

Positieve prijsontwikkeling

Sinds de bouw in 2002 – met uitzondering van de crisis – hebben de huizenprijzen in Ypenburg een positieve ontwikkeling doorgemaakt. Niet alleen door de hoogwaardige bouw maar vooral ook door de goede bereikbaarheid. De wijk ligt in een lus van de A13, A4 en A12. Ook tram 15 Randstadsrail  en NS station Ypenburg zorgen voor een goede ontsluiting van het gebied.

Veel scholen

Ypenburg heeft voor elk wat wils. Iedereen die een woning zoekt komt er aan z’n trekken. Maar vooral voor gezinnen met jonge kinderen is het er goed wonen. Op fietsafstand zijn er maar liefst 3 rooms katholieke scholen, een protestants-christelijke school, een SBO school, 2 openbare basisscholen en de middelbare scholen Montaigne Lyceum en Lyceum Ypenburg. Op circa 8 fietsminuten ligt The British School in Leidschenveen voor internationaal onderwijs.

In de buurt

Voor winkelen kunt u terecht in Winkelcentrum Ypenburg en ketens als Jumbo, Bruna, Zeeman, Intertoys, Hema, Hoogvliet en veel plaatselijke winkeliers. De wijk heeft ook een eigen zwembad Het Hofbad met allerlei faciliteiten voor sportzwemmers en recreatieve zwemmers. op ca 5-10 fietsminuten van recreatiegebieden Dobbeplas in Nootdorp en Delfsehout in Delft.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Ypenburg? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor deze omgeving.

Naar boven