De Rietvink

De Rietvink

Mooie mix van exclusiviteit en betaalbaarheid

De Leidschendamse wijk De Rietvink kent veel allure, groen en ruimte. Onze makelaars nemen u graag mee door een zeer gevarieerde wijk met huizen in het topsegment en middenklasse woningen.

Gemengd aanbod

De Rietvink is een nog prille wijk die gebouwd is in de jaren ’90. Het ligt tussen 'De Vliet', Het Damcentrum en "t Lien". De wijk kent veel exclusieve woningen met moderne architectuur, voornamelijk in lichtkleurige stenen opgetrokken. Langs de Vliet vindt u vooral vrijstaande woningen en villa's. Nabij het Damcentrum zijn er duurdere appartementencomplexen, waarvan enkele direct aan De Vliet gelegen. Zodra u meer de wijk ingaat komt u eengezinswoningen tegen en enkele kleinschalige appartementencomplexen.

Molen en wijkvereniging

Oude bekende in de wijk is de markante Houtzaagmolen De Salamander. Deze dateert van 1777 en is in 1989 in oude stijl herbouwd. Deze authentieke molen kunt u op woensdag en zaterdag van binnen bezichtigen. Aan de rand van de wijk zijn twee fysiotherapeuten en kunt u binnenlopen bij de wijkvereniging De Blauwe Tram. Senioren kunnen terecht in Woonzorgcentrum Haaglanden voor zelfstandig wonen met uitstekende service.

Tussen Dam en Park

Ook al zijn er in de buurt geen winkels, toch bent u op 3 minuten lopen in het Damcentrum met diverse winkels en horecagelegenheden. In het noorden van de wijk komt u in het Park Rozenrust met een eigen tennispark en het uitstekende restaurant Villa Rozenrust. Nog noordelijker ligt een kleinschalig bedrijventerrein waar nieuwbouwwoningen zullen worden gebouwd. U kunt er nu terecht voor een indoor trampolinepark.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in De Rietvink? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor deze omgeving.

Naar boven