Het Raadhuiskwartier

Het Raadhuiskwartier

Ruim en groen wonen in Leidschendam

Karakteristieke jaren ’30 woningen, veel groen en brede lanen. Het Raadhuiskwartier is niet voor niets een van de meest gewilde wijken in Leidschendam met prachtige woningen rondom de markante vijver.

Rust en ruimte

Als je door Het Raadhuiskwartier loopt, valt onmiddellijk de rust en ruimte op. Dit groen opgezette deel van Leidschendam bestaat uit charmante jaren ’50 bouw met eigen architectuur voor zowel woningen als appartementen. Je ziet er ook fraaie, karakteristieke jaren ’30 woningen met stijlvolle erkers en overhellende daklijsten. Een klein deel bestaat uit eengezinswoningen in jaren ‘80 en ‘90 bouw.

Kindvriendelijke omgeving

Je rijdt er door brede lanen met oude bomen, veel groen en voldoende parkeerruimte. Het is een zeer kindvriendelijke omgeving met de basisschool Maria Bernadette op loopafstand. Door het gevarieerde woningaanbod met zowel woningen als appartementen is deze wijk ideaal voor jonge gezinnen en doorstromers.

Raadhuis

Het Raadhuiskwartier ligt midden in Leidschendam en dankt z’n naam aan het prachtige raadhuis dat ontworpen is door de bekende architect Alexander Kropholler die ook een deel van de woningen op zijn naam heeft staan. Tegenwoordig wordt het raadhuis gebruikt door de gemeente Leidschendam-Voorburg. De centraal gelegen vijver was vroeger het eerste openluchtzwembad van Veur. Deze vijver is een markant punt temidden van de wijk.

In de buurt

Het hart van Het Raadhuiskwartier ligt op 5 minuten loopafstand van het gezellige centrum van Leidschendam en shopping spektakel Mall of the Netherlands met een enorm aanbod van winkels en horecagelegenheden. Ook zijn er diverse clubs in de buurt zoals tafeltennisvereniging VVV, scouting Satoko Kitahara en de Leidschendamse Speeltuin.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Het Raadhuiskwartier? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor deze omgeving.

Naar boven