Stompwijk en buitengebied

Scroll naar inhoud
Stompwijk en buitengebied

Landelijk wonen met de stad om de hoek

Ontdek Stompwijk en het buitengebied en kom alles te weten over wonen in een landelijke omgeving tussen grote steden op fietsafstand.

Gewild, groen buitengebied

Stompwijk is een dorp tussen Leidschendam, Zoetermeer en Leiden. Het is een echt polderdorp met een landelijk karakter en toch in de buurt van grote steden. Het maakt deel uit van de gemeente Leidschendam-Voorburg en verandert steeds meer in een gewild, groen buitengebied. Vooral de Stompwijkseweg is kenmerkend voor het dorp door de daarnaast gelegen Stompwijkse vaart met wel honderd bruggetjes over het water.

Positieve ontwikkeling

De populariteit van Stompwijk groeit met de jaren. Want steeds meer stedelingen kiezen voor landelijk wonen in de Randstad. Dat merk je beslist aan de prijsontwikkeling van de woningen. Die maken een zeer positieve ontwikkeling door. Naast de dorpse woningen in de kern, kent het buitengebied veel vrijstaande woningen en voormalige boerderijen. Een ideale kans om landelijk te wonen in alle rust en in een prachtige omgeving.

Voor natuurliefhebbers

Door de vele pensionstallen en maneges is Stompwijk zeer in trek bij paardrijders. In de omgeving kunnen schitterende tochten worden gemaakt. De Starrevaartplas en De Vlietlanden bieden bovendien mooie natuurgebieden voor wandelaars, fietsers, vogelspotters en watersporters. Op circa 6 minuten fietsen bent u bij recreatieplas Noord Aa te Zoetermeer. En in het buitengebied kunt u ook de markante Drie Molens bezichtigen.

Ideaal voor kinderen

Stompwijk kent een rijk verenigingsleven. Het dorp heeft een eigen sportvereniging Stompwijk 92 voor onder andere voetbal, handbal, volleybal en gymnastiek. Ook heeft het een eigen carnavalsvereniging De Gaanders. Het levendige dorpje is ideaal om te wonen met kinderen, ook door de uitstekende fietsverbindingen naar plaatsen in de omgeving.

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in Stompwijk en buitengebied? Maak dan een afspraak met een van onze makelaars. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten voor deze omgeving.

Naar boven