Een huis kopen begint met goed onderzoek

Door op 22 Mei 2020

Wanneer u een huis in de Haagse regio zoekt is het belangrijk dat u zich vooraf goed informeert. Zo zijn er in Voorburg bepaalde typen woningen die in Leidschendam helemaal niet te vinden zijn. Of hebben woningen in Ypenburg bijvoorbeeld stadsverwarming wat bij woningen In Leidschenveen niet hoeft voor te komen. Aspirant kopers kijken vaak alleen maar op Funda. Maar er komt veel meer bij kijken. Waar moet u dan precies op letten? Weet u eigenlijk wel wat u wilt? Hoe is de vraagprijs ten opzichte van hetgeen wordt aangeboden. Een aankoopmakelaar kan u hierin adviseren. Onze makelaar Ivo Cornet vertelt u alles over de zoektocht naar uw ideale woning.


Huis zoeken met duidelijke wensen

Ivo: “Uiteraard begint het zoeken naar een huis met de wensen van de koper. Een geschikt huis kopen in ons werkgebied is vaak een stuk gecompliceerder dan in eerste instantie wordt gedacht. Er zijn veel factoren die meewegen. Denk onder andere aan het aantal m2 woonoppervlakte, aantal slaapkamers, afstand openbaar vervoer, parkeren en de kosten van toekomstig onderhoud. Ook de wensen van de eventuele partner spelen mee. Een aankoopmakelaar maakt vooraf inzichtelijk waaraan de te kopen woning zal moeten voldoen. Zo kan er gericht gezocht worden.”

Huis kopen in Haaglanden

“Een huis kopen in een wijk in Leidschendam of een wijk in Voorburg is heel anders dan kopen in de Vinex wijken Leidschenveen en Ypenburg. Iedere wijk heeft zijn eigen architectuur, woningtypes en voorzieningen. Het is belangrijk om zowel de positieve als de negatieve punten te weten. Een aankoopmakelaar geeft u de informatie die voor u van belang is.”

Kopen zonder verrassingen

“Het is belangrijk om een goed plan te hebben, zodat je zeker weet dat de woning die je zoekt binnen je financiële mogelijkheden past. Wij merken dat dit bij veel huizenzoekers nog een grijs gebied is. Om verrassingen te voorkomen is het belangrijk dat je alle informatie hebt waarmee het totale koopplaatje helder wordt. Naast de rente voor de hypotheek, zijn dit bijvoorbeeld ook de aflossing, verzekering en gemeentelijke lasten.”

Zoeken en bieden

“Gemiddeld worden er 6 huizen bekeken voordat er een koop tot stand komt. De aankoop van een woning hoeft in de regel dus niet heel lang te duren. Het hangt er natuurlijk wel vanaf hoe groot het aanbod is in het type woningen waarin gezocht wordt. Als aankoopmakelaar zorg ik er dan ook altijd voor dat er bij het zoeken van een huis genoeg keuzes zijn. Zo kunnen er ook bezichtigingen zijn in verschillende wijken. Het kan voorkomen dat een droomhuis voor uw neus wordt gekocht door een andere koper. Met een aankoopmakelaar zal dit veel minder vaak het geval zijn. Dit komt omdat een aankoopmakelaar goed op de hoogte is van de wensen van de woningzoekende en bovendien de markt goed kent. Er kan dan snel geschakeld worden indien dit nodig mocht zijn.”

Tevreden met de aankoop

“Wat belangrijk is voor u kan heel persoonlijk zijn. Voor de één kan dit de aankoopprijs betekenen, voor de ander de begeleiding en uitleg tijdens het aankopen van een huis. De aankoopmakelaar zorgt dat u tevreden bent en altijd op de hoogte bent van relevante zaken. Zelfs als er na de overdracht iets is waar u meer over wilt weten, of bijvoorbeeld als er een gebrek is, dan kunt u hiervoor uw eigen aankoopmakelaar benaderen. Ook dan staat uw makelaar weer voor u klaar.”

Wij werken volgens een stappenplan. Wilt u meer weten? Neem gerust contact op.
 

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over onze aanpak bij het kopen van een huis? Maar dan een afspraak. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden. Bel ons kantoor 070-3016060 of neem online contact met ons op.
 

Naar boven