NHG grens in 2020 boven 300.000,-!

Door op 19 December 2019

We hebben goed nieuws voor als u volgend jaar een woning wilt kopen. De NHG grens 2020 wordt namelijk verruimd tot boven de 3 ton. Onze makelaar Bert van der Krogt legt de voordelen van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie uit.

In 2020 wel NHG mogelijk 

Bert: “De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) grens wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld, voor 2020 komt deze op 310.000 euro te liggen. Dit heeft te maken met de stijging van de prijzen van de woningen. Als de NHG dan ook stijgt is het voor velen wel gewoon mogelijk om gebruik te maken van de voordelen die de NHG biedt.”

Wat is NHG?

“Wanneer je een woning koopt onder de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kun je gedurende de looptijd van de hypotheek tegen een lager rentepercentage geld voor een woning lenen. De hypotheek voldoet met een NHG bovendien aan de normen van het Nibud voor verantwoord lenen. Zodat de maandelijkse woonlasten altijd in de pas lopen met andere vaste lasten. Een zeer verantwoorde manier van een hypotheek afsluiten dus.”

NHG vangnet

“Daarnaast biedt de NHG een vangnet wanneer de persoonlijke situatie verandert. Wij adviseren onze klanten daarom ook altijd een NHG hypotheek af te sluiten als dit mogelijk is. Want mocht je relatie stuk lopen, je arbeidsongeschikt raakt, of je partner komen te overlijden en je kunt je hypotheeklasten van je huis niet meer betalen, dan geldt hier een financieel vangnet voor en kom je niet nog verder in de problemen.”

NHG en duurzame maatregelen 

“Wanneer er energiebesparende maatregelen worden getroffen aan het huis dan is de NHG grens zelfs nog ruimer, namelijk 328.600 euro. Dit extra voordeel wordt natuurlijk gegeven om het juiste impuls te geven voor investeringen in duurzaamheid. Wij vinden dit een zeer goed initiatief.”

NHG voor ondernemers

“Tegenwoordig is het ook mogelijk om als ondernemer gebruik te maken van NHG. Dit is een goede zaak. Vooral voor deze doelgroep is het slim om te kiezen voor veiligheid, voor het geval de onderneming niet het gewenste resultaat geeft.”

Meer weten?

Maak een afspraak voor een hypotheekadviesgesprek. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over uw mogelijkheden voor een NHG hypotheek. Wij werken samen met een financieel adviseur van de Rabobank waarmee u bij ons op kantoor een afspraak kunt inplannen. Bel ons kantoor 070-3016060 of neem online contact met ons op.

Naar boven