Verhuur uw huis zorgeloos in 6 stappen

Door op 24 December 2020

Ook bij verhuur kunt u rekenen op de expertise van onze makelaars. Bijvoorbeeld als u uw eigen huis wilt verhuren of wanneer een huurder in uw beleggingspand heeft opgezegd en u bent op zoek naar een nieuwe kandidaat. Onze makelaars staan graag voor u klaar om het hele verhuurproces uit handen te nemen. Hoe? Makelaar Herbert Smit legt uit hoe ons succesvolle stappenplan verhuurders volledig ontzorgt.

Als u uw huis wilt verhuren in de regio Haaglanden, neemt onze verhuurmakelaar alle verhuurzaken van u over. U hoeft zich alleen nog bezig te houden met de huurinkomsten. Maak kennis met de 6 stappen van onze uitgebreide verhuurservice:

1 - De woning in de verhuur plaatsen

Onze makelaar komt bij u langs voor een persoonlijk gesprek en het bekijken van uw woning. Tijdens deze intake wordt het volgende besproken:

  • Uw specifieke wensen en behoeften.
  • Of er sprake is van tijdelijke verhuur of voor onbepaalde tijd.

2 - Huurprijs en promotie

Aan de hand van deze aspecten bepalen we de huurprijs samen met u. Vervolgens stellen we een advertentietekst op, maken we foto’s en plaatsen we uw woning op Facebook, Instagram, de RE/MAX website, Pararius en Funda.

3 - Bezichtigingen plannen en voordragen kandidaat-huurder

Vervolgens plannen we bezichtigingen. Kandidaat huurders komen tijdens één of meerdere ‘Kom en Kijk’ dagdelen langs voor een bezichtiging. Na de bezichtigingen brengen we tussentijds verslag uit. Vervolgens adviseren we u over de voor te dragen huurder na een huurcheck, het opvragen van een werkgeversverklaring, salarisstroken en een geldig ID-bewijs. Wanneer de uiteindelijke kandidaat ook in financieel opzicht geschikt is, wordt de overdracht definitief.

4 - Doornemen van de huurovereenkomst en inventarislijst

Na overeenstemming over de gekozen huurder stellen we een concept huurovereenkomst op. Deze wordt ter goedkeuring aan u en de huurder voorgelegd. Een inventarislijst maakt deel uit van de huurovereenkomst. Op deze lijst wordt vastgelegd wat er in de woning achterblijft.

5 - De sleuteloverdracht

De huurder betaalt de eerste verhuurnota voor de ingangsdatum van de verhuur. Op de ingangsdatum ondertekent de huurder samen met u de huurovereenkomst in de woning. De staat van onderhoud en de meterstanden worden door de makelaar genoteerd op het ‘proces verbaal van oplevering’ die eveneens als bijlage deel van de huurovereenkomst uitmaakt. Na ondertekening van de overeenkomst en bijlagen ontvangt de huurder de sleutels van de woning. Zowel u als de huurder ontvangen een kopie van alle getekende documenten. Hiermee is het verhuurproces afgerond.

6. - Het beheer tijdens de verhuurperiode

Wordt de huur op tijd betaald? Wanneer mag ik de huur verhogen en met welk bedrag? Wat doe ik met reparatieverzoeken? En met overlastsituaties? Met deze en andere vragen kunnen wij u helpen door het beheer van uw huurwoning tijdens de looptijd van de huurovereenkomst volledig over te nemen. Ook verzorgen wij bij een huurbeëindiging de eindinspectie en helpen wij u opnieuw bij het vinden van een nieuwe huurder. Aan deze service zijn kosten verbonden. De hoogte ervan spreken we vooraf door en leggen we vast in een beheerovereenkomst.

Lees ook:
Een huis kopen om te verhuren, de voordelen en risico's
Gratis waardebepaling voor de hoogste huurprijs
Verhuur uw woning of beleggingspand met onze verhuurspecialisten

Maak een afspraak 

Wilt u uw woning of beleggingspand verhuren in Leidschendam, Voorburg, Ypenburg of Leidschenveen? Maak een afspraak. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze verhuurservice. Bel 070-3016060 of e-mail naar adviseurs@remax.nl dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Naar boven